Рекордні +47,7°: у Каліфорнії оголосили надзвичайну ситуацію

В американському штаті Каліфорнія оголосили режим надзвичайної ситуації через екстремальну спеку, щоб розв'язати проблеми енергосистеми.

Про це заявив губернатор штату Ґевін Ньюсом, передає Укрінформ із посиланням на Fox News.

Як зазначається, в деяких частинах Каліфорнії та регіонах інших західних штатів на цьому тижні фіксувалися рекордні денні максимуми, коли температура підіймалася до +47,7 градуса за Цельсієм.

Очікується, що режим НС послабить обмеження на резервні генератори, допоміжні двигуни та інші джерела електроенергії. Також на час надзвичайної ситуації знімаються обмеження по витраті палива і якості повітря для комунальних підприємств.

"Постанова призупиняє виконання окремих вимог, дозволяючи використовувати резервне виробництво електроенергії та вивільняючи додаткові енергетичні потужності, щоб допомогти знизити потреби в тепловій енергії в енергосистемі штату", - йдеться в заяві Ньюсома.

Чиновники також закликають жителів штату знизити енергоспоживання вечорами.

Режим надзвичайної ситуації частково буде знятий опівночі в суботу.

Читайте також: На дні озера в США знайшли літак, схожий на зниклий у 1965 році

Минулого року через сильну спеку і дводенні перебої в подачі електроенергії для більш ніж 200 тис. каліфорнійців лунало багато критики на адресу Ньюсома і глав комунальних підприємств штату.

Торік спека в Каліфорнії призвела до масштабних лісових пожеж. Вогнем було знищено понад 1,4 мільйона гектарів лісових та інших масивів.