Johnson & Johnson постачатиме вакцину в Європу з попередженням про тромбоз

Американська фармацевтична компанія Johnson & Johnson вирішила продовжити постачання до країн Європи вакцини проти коронавірусу із зазначенням на етикетці інформації про рідкісну побічну дію у вигляді тромбозу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що J&J маркуватиме свою вакцину згідно з рекомендаціями європейського медичного регулятора після того, як його експерти виявили зв'язок між препаратом і виникненням тромбозу.

Читайте також: Головний інфекціоніст США не вірить, що вакцину Johnson&Johnson заборонять

«Це дуже рідкісний побічний ефект. Ми сподіваємося, що, повідомляючи людей та надаючи їм чіткі терапевтичні та діагностичні рекомендації, зможемо відновити впевненість у нашій вакцині», - зазначив головний науковий співробітник Johnson & Johnson Пол Стоффельс.

У компанії запевнили, що віднині нова упаковка вакцини проти коронавірусу міститиме попередження щодо рідкісного побічного ефекту, а також інструкції, як його виявляти та лікувати.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня компанія Johnson & Johnson припинила постачання вакцини до країн Європи після того, як американські чиновники рекомендували призупинити її використання, виявивши шість випадків тромбозів серед майже 7 мільйонів людей, щеплених проти COVID-19.

Згодом в Європейській агенції з лікарських засобів (EMA) також підтвердили цю побічну дію, але закликали розглядати її як "дуже рідкісну" та вносити відповідне маркування на етикетку препарату.

У ЄС аналогічна вакцина виробляється бельгійською філією Johnson & Johnson. Цей препарат потребує введення лише однієї дози, на відміну від інших вакцин, і може зберігатися у звичайному холодильнику.