Президент Литви розповів, чому поки не вакцинувався від коронавірусу

Президент Литовської Республіки Гітанас Науседа заявив, що ще не вакцинувався від COVID-19 і чекає своєї черги.

Про це він сказав під час спільної пресконференції з Президентом України Володимиром Зеленським у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Справді, недавно ми тимчасово зупинили щеплення вакциною AstraZeneca... Ми прийняли це рішення, зважаючи і на інші держави. І ми чекаємо цього часу, якраз зараз буде засідання... І вони приймуть рішення щодо надійності цієї вакцини. І якщо воно буде позитивне, то ми продовжуватимемо процес вакцинації, але так, репутаційна шкода зроблена, і тепер вже певна недовіра є. Але я теж казав, що я готовий прищепитися саме цією вакциною, просто в Литві в нас певний порядок є і немає привілейованих груп, у нас все відбувається за віком, за іншими критеріями. Отже, я своєї черги ще чекаю. Отже, щодо цієї вакцини, якщо буде прийняте рішення повернутися до неї, я так і зроблю», - сказав Науседа.

Читайте також: Зеленський не бачить підстав для припинення вакцинації препаратом Covishield

Також він підкреслив, що Литва має наміри провести вакцинацію населення якнайшвидше.

«Не раз я казав, що ми бачили можливості прищепити 70% наших жителів до середини літа. Цій меті відповідає і мета Європейського Союзу — прищепити всіх до літа. І зовсім недавно були заяви про те, що не дивлячись на певні неузгодження з постачанням вакцини та цей план і надалі лишається і він буде втілений. Це єдиний надійний шлях із цієї кризи. У протилежному випадку ми постійно матимемо зміцнювати карантин, і це не дасть ніякого результату», - зауважив Президент Литовської Республіки.

Як повідомлялося, напередодні Литва вирішила тимчасово призупинити використання вакцини компанії AstraZeneca.