Ключового свідка у справі імпічменту "вивели під супроводом" з Білого дому - ЗМІ

Представник Ради національної безпеки США підполковник Александр Віндман, який вважається одним із ключових свідків у справі імпічменту Дональда Трампа, був змушений залишити Білий дім.

Про це повідомляє Голос Америки з посиланням на адвоката Віндмана.

"Директора з питань Європи у Раді національної безпеки США Александра Віндмана, який свідчив у Конгресі про зміст розмови між президентом Трампом та Зеленським, сьогодні "вивели під супроводом" з Білого дому", - йдеться в повідомленні.

У заяві адвоката Девіда Прессмана, яку опублікував журналіст NBC Джофф Беннетт, зазначається: "Сьогодні підполковника Александра Віндмана вивели під супроводом з Білого дому, де він чесно служив своїй країні та своєму президенту... Жоден американець не сумнівається, чому цього чоловіка звільнено, чому у його країні тепер на одного солдата менше у Білому домі. Його попросили піти, бо він сказав правду. Його честь, відданість правді, налякала владу".

Читайте також: Ключовий свідок в імпічменті Трампа залишає Білий дім - CNN

Як повідомлялося, восени минулого року на слуханнях у Палаті представників щодо імпічменту Трампа Віндман, який особисто був присутній під час телефонної розмови президентів США й України, заявив що оприлюднена стенограма розмови була неповною. Після цього Трамп неодноразово висловлював обурення присутністю Віндмана у Білому домі.

5 лютого в Сенаті відбулося фінальне голосування по справі імпічменту глави Білого дому, під час якого республіканська більшість залишила Дональда Трампа на посаді президента США.