Ще один депутат парламенту Молдови позбувся імунітету

Депутати парламенту Молдови проголосували за позбавлення недоторканності депутата від опозиційної Демократичної партії Володимира Чеботаря.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Володимир Чеботар у 2013 році, діючи в інтересах організованої злочинної групи, безпосередньо сприяв приватизації Кишинівського міжнародного аеропорту", - заявив з трибуни парламенту виконувач обов'язки генерального прокурора Молдови Думітру Робу.

За його словами, Чеботар діяв з чітко визначеною метою передачі активів державного підприємства «Кишинівський міжнародний аеропорт» економічному агенту, пов'язаному зі злочинним угрупованням.

Читайте також: У Молдові затримали двох депутатів парламенту

За зняття депутатського імунітету проголосували 53 депутати з владної коаліції.

Представники Демократичної опозиції заявили у зв'язку з цим, що «зняття недоторканності з Чеботаря - це розправа над політичними опонентами».

Кількома днями раніше за звинуваченням в причетності до розкрадання понад мільярду доларів з банківської системи недоторканності були позбавлені депутати від партії «Шор» Марина Таубер і Регіна Апостолова. За рішенням Кишинівського суду, вони поміщені під домашній арешт на 30 діб.