Два аеропорти ФРН "стали на паузу" через людину без документів і квитка в літаку

У двох великих аеропортах Німеччини сталися затримки рейсів через питання безпеки.

Про ситуацію в аеропорту Гамбурга повідомляє Welt.

"Зона безпеки аеропорту Гамбурга була закрита ввечері п'ятниці на кілька годин, оскільки федеральна поліція шукала можливі небезпечні об’єкти. Через це 12 рейсів було скасовано, а інші були перенаправлені до інших аеропортів", - заявив прессекретар аеропорту в суботу.

Причиною стало те, що чоловік опинився в літаку без посадкового талона. Ця людина вільно пройшла через безпековий контроль, не маючи не лише квитка та посадкового талона, але й посвідчення особи та ручної поклажі.

З цієї причини зона безпеки аеропорту була тимчасово закрита. Проводилися обстеження територій, але нічого не було знайдено. Чоловіка передали поліції.

Читайте також: У аеропорту Хітроу затримали екоактивістів, які запустили дрон

Надзвичайний випадок стався в п'ятницю вранці також в аеропорту Мюнхена, де чоловік без перешкод увійшов у зону безпеки терміналу 1 через двері аварійного виходу. Федеральна поліція евакуювала людей з частини будівлі. Після обстеження території пасажирів довелося перевіряти вдруге. Це зайняло півтори години.

Слід зауважити, що в Мюнхенському аеропорту це вже 4-й подібний інцидент за останні 13 місяців. Про попередній, який мав місце 27 серпня, повідомляв Укрінформ: тоді пасажир також зайшов в зону через двері аварійного виходу. Були скасовані десятки рейсів.