Канада виділила $250 мільйонів на допомогу біженцям

Федеральний уряд Канади виділить 250 млн дол. уряду провінції Квебек для покриття витрат, пов’язаних із напливом шукачів притулку.

Про це заявили у міністерстві імміграції Канади, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Уряд Канади надасть уряду Квебека $250 мільйонів у рамках угоди про розподіл коштів, пов’язаної із підтримкою шукачів притулку, які прагнуть отримати захист Канади”, - розповіли у міністерстві.

Зазначається, що виділені кошти допоможуть Квебеку покрити “величезні витрати, яких провінція зазнала під час напливу шукачів притулку у 2017 та 2018-ому”. “Ми цінимо неймовірні зусилля уряду Квебека, який працював над забезпеченням вразливих осіб тимчасовим житлом та базовими послугами незабаром після їх детальної перевірки на кордоні”, - йдеться к поширеній заяві.

Читайте також: Мігранти з рятувального корабля Ocean Viking зійшли на берег на Мальті

У відомстві наголосили, що уряд Канади “продовжує зберігати цілісність кордонів Канади, одночасно дотримуючись міжнародних зобов’язань щодо системи захисту біженців”. “Хоча кількість мігрантів, які перетинають кордон до Квебеку продовжує щорічно зменшуватися, провінція прийняла більше 90% тих, хто незаконно перетнув кордону у 2017 та 2018-ому”, - підсумували у міністерстві імміграції.

Як повідомлялося, минулого року кордон Канади та США незаконно перетнуло більше 15 тис. шукачів притулку. Через перевантаженість міграційної системи на остаточне рішення стосовно отримання статусу біженців більшості із них доведеться чекати щонайменше рік. Однак, протягом цього часу незаконних мігрантів за кошт провінцій забезпечують житлом та фінансовою підтримкою, а також безкоштовно надають медичні послуги.

Раніше федеральний уряд Канади вже виділив трьом провінціям з найбільшим напливом біженців 165 млн дол. на їх розселення.