Трамп назвав Іран «терористичною державою номер один»

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп не виключає ймовірності війни з Іраном, який він назвав "терористичною державою номер один у світі”.

Про це пише Al Jazeera.

“Президент США Дональд Трамп назвав Іран терористичною державою номер один у світі й знову не виключив застосування військової сили проти Ісламської Республіки”, - йдеться у повідомленні.

Виступаючи в середу перед британськими ЗМІ під час державного візиту до Сполученого Королівства, Трамп заявив, що існує можливість, що його адміністрація муситиме почати операцію проти Ірану.

“Чи я хочу цього? Радше ні. Але можливості не відкидаю”, - сказав глава Білого дому.

Як повідомлялося, державний секретар США Майкл Помпео заявив, що офіційний Вашингтон готовий до перемовин з іранською владою без жодних попередніх умов, аби розрядити напруженість, що виникла на тлі побоювань щодо ескалації конфлікту.

Читайте також: США не скорочуватимуть обміну розвідданими з Британією – Трамп

Торік Вашингтон вийшов з угоди з Іраном, яка була укладена 2015 року за президентства Обами, попри заперечення з боку союзників у ЄС. Напруження значно зросло протягом останнього місяця, коли Вашингтон вирішив відправити на Близький Схід додатково 1500 військових для протидії Ірану, що спровокувало побоювання стосовно можливого військового конфлікту між США та Іраном.