Німеччина має намір відмовитися від видобутку вугілля до 2038 року

Німеччина має намір повністю відмовитися від видобутку вугілля до 2038 року, виділивши вуглевидобувним регіонам допомогу у розмірі до 40 млрд євро.

Про це заявив у середу журналістам у Берліні міністр економіки і енергетики ФРН Петер Альтмайэр, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Уряд ухвалив законопроект з 8 пунктів, який передбачає, що до 2038 року буде виділено до 40 млрд: 14 млрд - регіонам та їхнім проектам і 26 млрд – на інвестиційні інфраструктурні проекти", - сказав міністр.

За його словами, такий "структурний поворот" відбувається вперше у післявоєнній історії країни.

Альтмайєр також пообіцяв турботу з боку держави гірникам, підкресливши, що для них будуть створені нові робочі місця. "Люди можуть розраховувати на нашу допомогу", - запевнив він.

Читайте також: У Польщі кажуть, що вугілля з окупованого Донбасу транзитом йде до Німеччини

Насамперед це торкнеться таких федеральних земель - Саксонія, Саксонія-Ангальт, Нижня Саксонія, Бранденбург, Північний Рейн-Вестфалія, Мекленберг-Передня Померанія та низки інших.

Законопроект разом із ще одним, про повну відмову від видобутку вугілля, буде представлений Бундестагу орієнтовно восени, і уряд розраховує, що до початку нового року обидва закони будуть ухвалені і затверджені Бундесратом.