На нафтові танкери Саудівської Аравії напали диверсанти

Два саудівських нафтових танкера зазнали диверсійної атаки біля берегів Об'єднаних Арабських Еміратів.

Про це заявив міністр енергетики, промисловості і мінеральних ресурсів ОАЕ Халід аль-Фаліх, повідомляє державне інформагентство SPA.

"Два саудівських нафтових танкери зазнали диверсійного нападу у виключній економічній зоні Об'єднаних Арабських Еміратів біля узбережжя Емірату Фуджейра", - йдеться у повідомленні.

Танкери прямували в Аравійську затоку. Одне з суден мало бути завантажене саудівської сирою нафтою для доставки клієнтам державної нафтової компанії Saudi Aramco у США.

Атака не призвела до жертв або розливу нафти, однак завдала значної шкоди конструкціям суден.

Глава відомства засудив атаку, "спрямовану на підрив свободи морського судноплавства і безпеки поставок нафти споживачам у всьому світі". Він також підкреслив спільну відповідальність міжнародної спільноти за забезпечення безпеки морського судноплавства і безпеки нафтових танкерів, а також за пом'якшення несприятливих наслідків таких інцидентів для енергетичних ринків і тієї небезпеки, яку вони становлять для світової економіки.

Читайте також: В ОАЕ спростували інформацію про вибухи в порту

Як відомо, 12 травня ЗМІ повідомляли про вибухи на семи нафтових танкерах в порту еміратського порту Ель-Фуджайра, однак пізніше медіа-офіс порту спростував цю інформацію.