Теракт у Новій Зеландії розслідує королівська комісія

Королівська комісія Нової Зеландії почала розслідування теракту в мечетях у Крайстчерчі, в результаті якого загинула 51 людина.

Про це повідомляє Firstpost.

"Королівська комісія... розгляне події, які призвели до нападу 15 березня, коли бойовик-одиночка ​​відкрив вогонь по двох мечетях", - йдеться в повідомленні.

Під час розслідування Королівської комісії Нової Зеландії буде досліджено діяльність бойовика, який влаштував стрілянину, а також використання соціальних мереж і міжнародних зв'язків.

"Це важлива частина нашої поточної реакції на напад — висновки комісії допоможуть гарантувати, що таких атак тут більше не буде", - сказала прем'єр-міністр країни Джасінда Ардерн.

Як зазначає видання, після теракту в Крайстчерчі новозеландські розвідувальні агентства критикували через те, що вони сконцентрувалися лише на загрозі з боку ісламських бойовиків, недооцінюючи небезпеку від правого екстремізму.

Читайте також: Теракти у Новій Зеландії: кількість жертв збільшилася до 51

Як відомо, 15 березня в результаті розстрілу парафіян у двох мечетях у Крайстчерчі, Нова Зеландія, загинула 51 людина, ще стільки ж дістали поранення. У зв'язку з цим у країні ухвалили закон, який забороняє більшу частину напівавтоматичної зброї.