Третина росіян вважає, що Сирія для РФ може стати "новим Афганістаном"

Опитування

Більше половини громадян Росії вважають, що військову операцію РФ в Сирії слід завершити.

Про це свідчать дані опитування Левада-центру.

За даними соціологічного дослідження, 55% росіян вважають, що дії російських військових в Сирії слід завершити (в серпні 2017 року цей показник становив 49%). Натомість 30% переконано, що Росія повинна продовжувати військову операцію в Сирії (серпень 2017 го - теж 30%).

В цілому, росіяни або зовсім не стежать за тим, що відбувається в Сирії (39%), або відслідковують події без уваги (48%). Уважно за розвитком ситуації в Сирії стежать 13% респондентів.

Читайте також: В Росії стався вибух на хімзаводі, є загиблі

Росіяни, згідно з результатами опитування, не виключають, що військова операція в Сирії може перерости для Росії в "новий Афганістан": 6% співгромадян вважають, що це, безумовно, відбудеться; 31% вважають такий розвиток подій цілком імовірним; 34% - малоймовірним. У нереальності подібного розвитку подій переконані 16% респондентів.

Опитування проведено 18-23 квітня 2019 року за репрезентативною всеросійською вибіркою міського та сільського населення обсягом 1625 осіб віком від 18 років і старше в 137 населених пунктах, 50 суб'єктах РФ.

Російська військова операція в Сирії проводиться з 30 вересня 2015 року. За даними Міноборони РФ, "бойовий досвід" в Сирії отримали понад 68 тис. військовослужбовців, в їх числі 460 генералів.