Хафтар закликає війська продовжувати наступ на Триполі під час Рамадану

Командувач самопроголошеної Лівійської національної армії генерал Халіфа Хафтар закликав війська активізувати бої за Триполі в травні.

Про це повідомляє Bloomberg.

«Лівійський військовий лідер Халіфа Хафтар закликав свої війська продовжувати наступ на столицю Триполі, ігноруючи заклик Організації Об'єднаних Націй до припинення вогню з нагоди початку священного для мусульман місяця Рамадан», - йдеться в повідомленні.

За словами генерала, лояльні йому війська мають продовжити переслідувати і розгромити сили противника навіть під час Рамадану.

«Рамадан - це місяць джихаду (священної війни - ред.). Наші битви з терористами в Бенгазі і Дерні не припинялися в Рамадан в минулому», - сказав Хафтар, нагадавши про східні міста, які його війська захопили у 2017 і 2018 роках.

Читайте також: Армія Хафтара знову завдала ударів по Тріполі

Згідно з The Guardian заява генерала прозвучала всього через кілька годин після заклику ООН на тиждень оголосити гуманітарне перемир'я з 4:00 ранку понеділка у зв'язку з настанням місяця Рамадан.

Як зазначає видання, в ході останньої хвилі бойових дій в Лівії близько 200 людей загинуло і понад 1000 дістали поранення.

Підрозділи Лівійської національної армії генерала Халіфа Хафтара 4 квітня почали наступ на Триполі.