Німеччина не бачить підстав для скасування санкцій проти РФ

Німеччина не бачить підстав для скасування санкцій Європейського Союзу стосовно Росії.

Про це сказав офіційний представник канцлера Німеччини Штеффен Зайберт в середу, 3 квітня, повідомляє DW.

На запитання, чи треба розглядати участь німецького міністра економіки Петера Альтмаєра в церемонії відкриття заводу зі збирання автомобілів Mercedes під Москвою як відхід Берліна від політики санкцій проти РФ, Зайберт коротко відповів: “Ні”.

"Санкції щодо Росії були запроваджені тому, що на це є причини. І санкції можуть бути скасовані, якщо відпадуть ці причини, які полягають в анексії Росією Криму, що суперечить міжнародному праву, в російській військовій дестабілізації ситуації на сході України та невиконанні положень Мінської угоди", - підкреслив Зайберт.

Читайте також: США готують санкції для п'яти російських банків

І поїздка до Росії міністра економіки ФРН нічого в підході Берліна не змінює, додав він.

Як сказала прес-секретар Альтмаєра Анніка Айнгорн, в участі міністра економіки в церемонії відкриття німецького підприємства за кордоном немає нічого екстраординарного. За її словами, це траплялося й раніше, адже під час закордонних поїздок він часто відвідує промислові підприємства.

Німецький автоконцерн Daimler AG 3 квітня відкрив у Підмосков'ї завод з виробництва автомобілів Mercedes. У церемонії взяли участь Альтмаєр, президент РФ Володимир Путін, голова правління Daimler AG Дітер Цетше тощо.