Із Мін'юстом США судитимуться через відмову публікувати доповідь Мюллера

Проти Мін'юсту США подали позов через те, що відомство відразу не опублікувало доповідь спецпрокурора Роберта Мюллера щодо втручання у вибори президента США.

Позов подав Науково-дослідний Центр обробки електронної конфіденційної інформації США (Electronic Privacy Information Center, EPIC), інформує The Hill

У Центрі вважають, що в міністерстві порушують закон про свободу інформації, оскільки "зміст доповіді Мюллера викликає широкий громадський інтерес". Також там хочуть знати, чи заважав розслідуванню президент Дональд Трамп.

У цьому зв'язку EPIC звернувся із запитом щодо копії доповіді до Мін'юсту.

Читайте також: Мюллер завершив "російське" розслідування – мінʼюст США

Як повідомляв Укрінформ, у своїй фінальній доповіді щодо "російського" розслідування спецпрокурор США Роберт Мюллер не рекомендував висунення додаткових обвинувачень проти інших фігурантів справи, у тому числі з наближеного до президента Трампа кіл.

У п'ятницю генеральний прокурор США повідомив, що офіс спецпрокурора США Роберта Мюллера офіційно завершив розслідування справи втручання РФ у президентські вибори в Сполучених Штатах у 2016 році. Далі спеціальний прокурор США Вільям Барр має представити звіт Конгресу, а також несекретну частину доповіді для громадськості.