Європа може відмовитися від використання Boeing 737 Max

Європа слідом за рядом регіонів може ввести заборону на експлуатацію літака типу Boeing 737 Max 8, який зазнав днями катастрофу в Африці - вже другу за останні місяці після жовтневої в Індонезії.

Подібне рішення обговорюється Європейським агентством з авіаційної безпеки (EASA), повідомляє Bloomberg.

"У вівторок Велика Британія блокувала польоти на літаках 737 Max, поки не отримано більше інформації про те, чому літак "Ефіопських авіаліній" врізався у схил пагорба біля Аддис-Абеби, забравши життя 157 осіб. Німеччина, Франція, Нідерланди та Ірландія зробили аналогічні кроки. Очікується, що буде повна заборона з боку Агентства з авіаційної безпеки ЄС", - інформує агентство з посиланням на джерела в EASA.

Масові заборони польотів на новому літаку Boeing поставили компанію і Федеральне авіаційне управління США в ізоляцію буквально наступного дня після того, як вони висловили впевненість у льотній придатності літака. Австралія, Китай і Сінгапур вже призупинили польоти.

В подібний спосіб поводяться авіакомпанії з Латинської Америки, Африки та Близького Сходу. Уже припинені польоти як мінімум 150 машин. Однак ніщо не завдасть такого серйозного удару по Boeing як поширення заборони у Європі.

Читайте також: Британія заборонила польоти Boeing 737 МАХ після катастрофи в Ефіопії

Вартість акцій компанії впала на торгах в Нью-Йорку на 6,6% до 373,7 доларів станом на полудень вівторка. На цьому тижні Boeing подешевшав на ринку майже на 27 млрд доларів.

Як повідомлялося, 10 березня в Ефіопії розбився пасажирський літак авіакомпанії Ethiopian Airlines Boeing 737 Max 8, який прямував з Аддис-Абеби в Найробі. Загинули всі, хто був на борту, а це 157 осіб. Точні причини катастрофи наразі невідомі. У понеділок слідчі знайшли бортовий самописець з лайнера і почали над ним працювати.