США та Південна Корея вирішили скоротити військові навчання

Американські таі південнокорейські збройні сили оголосили про скорочення масштабів щорічних спільних військових навчань.

Відповідне рішення було прийнято під час телефонної розмови в суботу між південнокорейським міністром національної оборони Чон Ген Ду і виконуючим обов'язки міністра оборони США Патріком Шанаханом, повідомляє телеканал новин "24".

На початку лютого південнокорейські урядові джерела повідомляли, що Сеул і Вашингтон домовилися оголосити про плани проведення спільних військових маневрів після закінчення другого саміту президента США і лідера КНДР.

Читайте також: Трамп заявив, що ядерна Північна Корея не має економічного майбутнього

Раніше південнокорейські ЗМІ повідомляли, що командно-штабні навчання Key Resolve та польові маневри Foal Eagle можуть пройти 2019 року в скороченому масштабі. Зазвичай вони проводилися в період між кінцем лютого і серединою квітня.

Агентство Yonhap зазначило, що міністр національної оборони Південної Кореї Чон Ген Ду і виконуючий обов'язки міністра оборони США Патрік Шанахан прояснили, що рішення альянсу відображає наміри обох країн підтримати дипломатичні спроби знизити напруженість і добитися завершення денуклеаризації Корейського півострова.

У прес-центрі Пентагону підтвердили цю інформацію.