Swedbank запідозрили у причетності до відмивання $4,3 мільярда “брудних грошей”

Шведський банк Swedbank запідозрили у причетності до масштабного відмивання грошей, що призвело до великого фінансового скандалу у балтійському регіоні. 

Лише через підозри банк вже втратив понад десяту частину своєї вартості, повідомляє Bloomberg.

“Банк виявив підозрілі операції та повідомив про це поліції, сказав прес-секретар Габріель Франке Родау, коментуючи доповідь шведського телеканалу SVT, що близько 50 клієнтів Swedbank перерахували близько 40 млрд. крон (4,3 млрд. дол.) на підозрілі рахунки у операціях між Swedbank та Danske Bank з 2007 по 2015 роки”, - йдеться у повідомленні.

Родау сказав, що Swedbank "не визнає" реалістичність оприлюдненої інформації.

Ця новина надійшла на тлі розгортання скандалу щодо відмивання 230 млрд доларів через данський Danske Bank. Європейський банківський регулятор вже розпочав розслідування щодо філій компанії у Данії та Естонії.

Danske Bank звинувачують у тому, що він дозволив своїй маленькій філії у Естонії стати центром відмивання грошей з країн колишнього СРСР. Банк зокрема, перебуває під слідством Міністерства юстиції США.

Читайте також: Помпео закликає Східну Європу відмовитися від товарів Huawei

Звинувачення щодо відмивання грошей вже вплинули на фінансовий сектор у скандинавських та балтійських країнах. Danske Bank був змушений піти з Естонії у вівторок та оголосити про повне припинення діяльності в усьому балтійському регіоні та РФ.

Як повідомляв Укрінформ, підозри у відмиванні російських грошей через естонське відділення данського Danske Bank призвели до закриття філій кредитної організації не тільки в Естонії, але й у Литві, Латвії та РФ.