Жертви тортур в Сирії подали в суд на режим Асада

Сирійці, які стали жертвами тортур у своїй країні, подали позов до суду в Стокгольмі на режим Асада за злочини проти людяності.

Про це повідомляють Європейський центр з прав людини та конституційних прав і група правозахисних організацій, інформує кореспондент Укрінформу.

"У Стокгольмі дев'ять жертв тортур подали кримінальну скаргу на високопоставлених чиновників в уряді президента Сирії Башара аль-Асада, в тому числі за злочини проти людяності", - йдеться в прес-релізі.

Вони просять у шведської судової системи провести розслідування проти 25 посадовців розвідки, а також тих, хто ще не відомий по імені, і видати міжнародні ордери на арешт.

Кримінальної скарзі в Швеції передували подібні, подані в Німеччині, Франції, Австрії та інших європейських країнах. Наслідком, як повідомляв Укрінформ, став арешт в лютому цього року в Німеччині 2 колишніх офіцерів сирійської розвідки.

Читайте також: Режим Асада здійснив понад 300 хіматак у Сирії

Якщо підозрювані постануть перед судом, щонайменше шість жертв тортур схочуть брати участь в якості свідків на процесі. Крім того, на основі показань, був виданий міжнародний орден на арешт начальника розвідки ВПС Сирії Джаміля Хасана.