ЄС побоюється, що Іспанія після виборів обере "антибрюссельський шлях" — ЗМІ

Серед інституцій ЄС, зокрема в Європейській комісії, з’явилися побоювання, що Іспанія за підсумками виборів піде шляхом Італії, де зараз при владі правий та євроскептичний уряд.

Про це повідомляє El Pais із посиланням на власні джерела в Єврокомісії.

"Найбільш небезпечним для Іспанії є ризик застрягнути після виборів, якщо новий уряд не буде сформований швидко. У середньостроковій перспективі найбільше занепокоєння викликає небезпека того, що антибрюссельське послання, яке ми бачимо в багатьох інших країнах, може поширитися там. Ми не можемо виключити можливість ще однієї Італії", - зазначив співрозмовник.

Як відомо, на дострокових виборах в Іспанії, які пройдуть 28 квітня, до парламенту вперше за останні 40 років можуть пройти праві та ультраправі. На це вказують результати двох нещодавніх соціологічних опитувань.

Читайте також: Прем'єр Іспанії оголосив дату позачергових виборів

Як відомо, рішення про проведення дострокових виборів було ухвалено в Іспанії після того, як парламент країни відхили запропонований урядом бюджет на цей рік. При цьому каталонські партії, які виступають за незалежність свого регіону, підтримали опозицію.