В.о. генпрокурора США обіцяє не заважати "російському" розслідуванню Мюллера

Призначений президентом США Дональдом Трампом в.о. генпрокурора Метью Уітакер заявив, що він жодним чином не втручався у розслідування Роберта Мюллера та пообіцяв не заважати його роботі в подальшому.

Про це Уітакер заявив у п'ятницю, під час слухань в Юридичному комітеті Палати представників, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я жодним чином не втручався в розслідування спеціального прокурора", - відповів Уітакер на запитання конгресменів, додавши, що в цій справі дотримувався "спеціальних положень" щодо спецпрокурора.

У цьому зв'язку він наголосив, що продовжить роботу на посаді "у відповідності до правил, встановлених урядом".

Він також заявив, що не обговорював деталей "російського" розслідування з ким-небудь в адміністрації Трампа.

"Я не говорив про розслідування спецпрокурора з високопоставленими чиновниками Білого дому", - підкреслив він.

Читайте також: Манафорту в березні оголосять вирок у "російській справі"

Як повідомлялося, після звільнення генерального прокурора Джеффа Сешнса, а також його заступника, якому формально підпорядковувався в Міністерстві юстиції офіс спецпрокурора Роберта Мюллера, на посаду в.о. генпрокурора був призначений Метью Уітакер. Перед цим він виступав з критикою на адресу розслідування Мюллера, що встановлює факти втручання Росії в президентські вибори в США.

Водночас, очевидно, Уітакер не залишатиметься на чолі Мін'юсту довгий період. Зараз у Сенаті США відбувається процес затвердження на посаді генпрокурора США Вільяма Барра, який вже очолював Мін'юст США за часів президента Джорджа Буша-старшого.