У Москві й області "замінували" більше 100 об'єктів – ЗМІ

У російській столиці Москві і Підмосков'ї перевіряють понад 100 будівель, в числі яких вузи, школи, торговельні центри, після анонімних повідомлень про погрози вибуху.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на джерела в екстрених службах.

"У столиці "заміновано" більше 60 об'єктів, в Підмосков'ї - понад 40. У їх числі школи, вищі навчальні заклади, торговельні центри, бізнес-центри, управи, офісні будівлі і лікарні", - сказав співрозмовник.

Як зазначається, серед "замінованих" будівля уряду Московської області, вежа "Місто столиць", торговельний центр "Водний", приміщення художньо-промислової академії ім. С.Г. Строганова.

"На час перевірки з усіх будівель проведено евакуацію близько 10 тис. осіб", - повідомили в екстрених службах.

За наявною інформацією, третина об'єктів вже перевірена, і жодних підозрілих предметів там виявлено не було.

Читайте також: У Чернігові дитина "замінувала" школу

Зазначається, що повідомлення про загрозу вибуху надходять не по телефону, а розсилкою по електронній пошті - листи приблизно однакового змісту прийшли безпосередньо на об'єкти.

Водночас, в правоохоронних органах російському агентству сказали, що повідомлення про загрозу вибухів прийшли "з IP-адрес іноземних держав, у тому числі з України".

Як повідомлялося, в ряді регіонів РФ вже другий тиждень поспіль з-за кордону електронною поштою надходять масові розсилки про "мінування". Жодне з цих повідомлень підтверджено не було.