У Росії учень влаштував стрілянину з рушниці біля школи

Російські слідчі порушили кримінальну справу після стрілянини, влаштованої школярем на території школи в селищі Абалакове Красноярського краю.

Про це повідомили "Інтерфаксу" в прес-службі Головного слідчого управління СКР по регіону.

"Справа зі стрільби в Абалакове вже порушено, також будемо проводити перевірку діяльності органів опіки, благополуччя в родині та інші необхідні слідчі дії", - сказав співрозмовник агентства.

Раніше в п'ятницю до чергової частини поліції надійшло повідомлення, що неповнолітній 2003 року народження прийшов на територію місцевої школи і зробив чотири постріли з мисливської гладкоствольної рушниці в повітря.

На місце прибув дільничний, який став спілкуватися з підлітком і умовив його віддати рушницю. Внаслідок інциденту ніхто не постраждав.

У прес-службі головного управління МВС по регіону розповіли, що підліток взяв рушницю у дідуся. Зброя зареєстрована не була.

За даними управління освіти Єнісейського району, школяр з благополучної сім'ї, знаходиться під опікою бабусі та дідуся.

Село Абалакове знаходиться на лівому березі Єнісею в Єнісейському районі Красноярського краю, приблизно в 200 км від Красноярська. У ньому проживає більше 1,5 тис. осіб, тобто одна школа.

Читайте також: У харківській школі розпилили газ

Як повідомлялося, 17 жовтня 2018 року в окупованому Криму в Керченському політехнічному коледжі стався вибух і стрілянина. Як виявилося, напад влаштував один зі студентів Владислав Росляков, який потім наклав на себе руки. Внаслідок нападу загинула 21 людина, постраждали близько 40. За фактом події було порушено кримінальну справу за статтею «теракт», але пізніше його перекваліфікували на «вбивство».