Трамп тимчасово заборонив перельоти членів Конгресу без дозволу Білого дому

Будь-який візит делегації Конгресу США в період урядового "шатдауну" має бути затверджений главою адміністрації Білого дому для забезпечення коштами перельотів та інших витрат.

Про це йдеться в меморандумі, поширеному в п'ятницю Адміністративно-бюджетним управлінням Білого дому, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"За жодних обставин під час урядового "шатдауну" будь-яка авіація, що перебуває в державній власності, орендується чи винаймається (урядом – ред.) не може забезпечувати (перельоти – ред.) будь-якої делегації Конгресу без письмового схвалення глави адміністрації Білого дому", - зазначається в меморандумі.

Читайте також: Трамп "лякає" новим караваном мігрантів та незахищеним кордоном

При цьому підкреслюється, що кошти на відрядження делегацій Конгресу США мають бути затверджені Білими домом у письмовому вигляді.

Меморандум адміністрації Трампа був оприлюднений після того, як Білий дім відмовився затвердити візит спікера Палати представників Ненсі Пелосі до трьох країн, у тому числі секретну поїздку до Афганістану. Перед цим Пелосі заблокувала можливість для президента Трампа виступити зі зверненням до Конгресу США.