Страйк в аеропортах Німеччини зірвав сотні рейсів, серед них і київські

Страйк одночасно в 8 німецьких аеропортах у вівторок призвів до транспортного хаосу на цілому ряді важливих маршрутів і в самих повітряних гаванях.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

З опівночі страйкують Ганновер, Бремен і Гамбург. О 2 годині ночі не вийшли на роботу співробітники служб безпеки у Франкфурті-на-Майні. Дрезден долучився о 3 годині, Мюнхен - о 3:30, Лейпціг - 4:00, Ерфурт - о 6:00.

У Франкфурті, найбільшому німецькому аеропорту, скасований щодругий рейс - 610 з 1200, як внутрішніх, так і міжнародних. Це, згідно з оцінками, матиме наслідки для близько 135 тис. пасажирів. При цьому рейси МАУ і Lufthansa з Києва стоять у розкладі.

У Бремені, який пропускає порівняно невеликий пасажиропотік, скасовані 12 з 32 вильотів і 8 з 16 прильотів. У Лейпцігу/Галле випало з сітки 28 з 50 рейсів. У Дрездені - 27 з 46. У Гамбурзі скасовано понад 90 із 110 прильотів/вильотів. У Ганновері - близько половини з понад 80 злетів-посадок.

У Мюнхені, другому за величиною аеропорту ФРН і базовому для компанії Lufthansa, не обслужать 100 рейсів. На Київ та з української столиці рейси при цьому не постраждали.

Унаслідок страйку постраждали як великі компанії, такі як Lufthansa, яка змушена була скасувати 500 своїх рейсів, так і лоукостери. Зокрема, Eurowings довелося скасувати 120 із 700 запланованих на цей день рейсів, повідомляє Bild.

Читайте також: У ніч на вівторок почали страйк одразу 8 німецьких аеропортів

Загалом очікується, що постраждають понад 220 тисяч пасажирів.

При цьому, зважаючи на те, що страйк було оголошено завчасно, багато пасажирів не приїхали в аеропорт, знаючи, що їх рейс скасований. Тим, хто летить, доводиться стикатися з більш тривалою перевіркою безпеки.

Страйк оголосила профспілка Verdi, яка вимагає підвищення зарплати для близько 23 тисяч співробітників безпеки аеропортів. Чергові переговори з роботодавцем пройдуть 23 січня, попередні не мали успіху.

Цього тижня попереджувальні страйки пройшли в 4 аеропортах ФРН. Постраждали десятки тисяч пасажирів.

Як повідомляє DW, страйк співробітників аеропортів торкнувся і деяких пасажирів, які подорожують з або в Україну. Зокрема, скасовані рейси компанії Wizzair Гамбург-Київ і Київ-Гамбург. У той же час, за даними аеропорту Бориспіль, рейси Київ-Мюнхен і Київ-Франкфурт відбудуться за розкладом.

Водночас, виліт із Франкфурта в Київ також неможливий. Аеропорт Франкфурта попередив усіх пасажирів, вони не зможуть вилетіти своїм рейсом до закінчення страйку о 20:00. Адміністрація аеропорту попросила пасажирів, які повинні вилетіти сьогодні, залишатися вдома, навіть якщо немає інформації про скасування їхнього рейсу.