У Асада заговорили про активізацію перемовин із курдами

Сирійський уряд прагне організувати переговори з  сирійськими курдами, які відігравали вагому роль у витісненні "Ісламської держави" з її осередків. 

Про це інформує Washington Times

«Уряд прагне до "інтенсифікації" переговорів з курдськими військовими формуваннями, що підтримуються США», - повідомили високопосадовці  режиму Башара Асада.

«Багато заяв курдських ватажків висловлювали стурбованість щодо єдності Сирії», - сказав журналістам у Дамаску помічник міністра закордонних справ Айман Сусан коментуючи зусилля курдської меншини в Сирії для примирення з режимом Асада.

Його коментарі з'явилися на тлі повідомлень про те, що курдські загони сирійських Демократичних Сил - коаліції місцевих воєнізованих сил, що очолили наземну боротьбу з "Ісламською державою" - звернулися до Москви задля посередництва у переговорах між курдами та режимом Асада.

Читайте також: Туреччина стягнула свої війська до кордону із Сирією

Як повідомлялося, військові Російської Федерації у Сирії вступили до району Манбіджа на півночі країни, який до того був під контролем підтримуваних США та переважно курдських Сирійських демократичних сил.