Північ Німеччини пішла під воду, південь - під сніг

Повінь, викликана штормом «Бенджамін», обрушилася на балтійське узбережжя в районі німецької федеральної землі Шлезвіг-Гольштейн.

Про це повідомляє радіо NDR.

«Рівень води в середу був на 1,20 метра вище середнього рівня паводку», - йдеться в репортажі.

Особливо це було очевидно в районі Старого міста Любека. Жителі, як могли, захищали свої будинки, ставлячи перепони на шляху води, зокрема, з допомогою мішків з піском.

Другий вже в цьому році шторм завдає чималої шкоди пляжам балтійського узбережжя. Так, у Хайлигенхафені минулого тижня буря вже призвела до збитків на 1 млн євро, каже мер Хайко Мюллер. Мер припускає, що нинішня повінь знову змиє багато пляжного піску. Точну ситуацію з шкодою, однак, можна буде оцінити лише в четвер, коли вода повинна спасти.

Також постраждають пляжі недалеко від Кіля. Це тим більше сумно, що тільки було відновлено те, що постраждало при попередньому штормі.

За даними Федерального морського і гідрографічного агентства, рівень води в Гамбурзі був на 1,88 метра вище середнього.

В землі Мекленбург-Передня Померанія під удар шторму потрапив Вісмар. Там рівень води перевищів 1 м.

Читайте також: Рятувальники попереджають про ускладнення погоди в окремих областях

Поки північ країни «тоне», на півдні вирують снігові заметілі. В баварських Альпах продовжує діяти оголошене кілька днів тому лавинонебезпечне попередження, в школах у ряді районів продовжено шкільні канікули.

Але не тільки Баварія опинилася в полоні стихії. У Гарці, земля Саксонія-Ангальт, в середу десятки рятувальників визволяли зі снігового полону залізницю і поїзд на ній, не дотягнули до станції Броккен зовсім небагато. Кілька десятків людей змушені були кілька годин чекати, поки їх відкопають, повідомляє Bild. Висота снігового покриву за один день збільшилася з 75 до 103 сантиметрів.

За даними німецької метеослужби DWD, сніг очікується особливо на сході і півдні країни. У ніч на четвер може випасти на заході. У багатьох місцях температура впаде до 1-0 градусів, на півдні буде морозно. У Берліні вже який день йде дощ. До кінця тижня в країну прийде більш холодне повітря з боку Північного Льодовитого океану. Вихідні будуть нестабільними і мінливими.