У США водій Uber зізнався у вбивстві шістьох людей

Американець Джейсон Далтон, який працював водієм в Uber, зізнався у скоєнні шести вбивств у штаті Мічиган у лютому 2016 року.

Про це повідомляє у вівторок BBC.

"48-річний американець Джейсон Далтон, що працював водієм в Uber, зізнався у скоєнні шести вбивств, які він вчинив в місті Каламазу (штат Мічиган) у лютому 2016 року. Також Далтон визнав себе винним у здійсненні ще кількох замахів на вбивство з використанням вогнепальної зброї", - йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що загалом тепер вже колишнього таксиста звинувачують у 16 злочинах. Йому загрожує довічне ув'язнення без права дострокового виходу на свободу.

Під час судового процесу чоловік заявив, що зізнатися в злочинах вирішив з власної волі - попри те, що його адвокат був проти цього. За словами Далтона, він "хотів цього доволі давно".

Як зазначила сторона обвинувачення, чоловікові не пропонували жодної угоди зі слідством в обмін на зізнання. Оголошення вироку суду заплановане на 5 лютого.

Читайте також: У Брюсселі заборонили Uber

В ході судового процесу Далтон розповідав, що став "маріонеткою" додатку Uber, який, на його думку, контролював його розум і тіло та змушував стріляти в людей протягом п'ятьох годин.

Повідомляється, що чотирьох людей Далтон вбив у ресторані Cracker Barrel, двох - в автосалоні Kia. Ще одну стрілянину він влаштував у житловому кварталі. Жоден із загиблих чи постраждалих не був клієнтом Uber, але в проміжки часу між злочинами Далтон продовжував приймати замовлення в додатку таксі.

Усі три випадки стрілянини сталися в один день - ввечері 20 лютого 2016 року.

Після арешту Далтона в компанії Uber того ж вечора заявили, що відчувають "жах" через скоєне чоловіком. Там пояснили, що той пройшов перевірку базових біографічних даних, оскільки до того ніколи не порушував закон.