Трамп несподівано заявив, що Мексика вже платить за стіну на кордоні

Президент США Дональд Трамп несподівано заявив, що стіна на південному кордоні США здебільшого відремонтована та збудована, а Мексика вже платить за цей проект за новою торговельною угодою USMCA, підписаною місяць тому замість NAFTA.

Про це американський лідер написав у середу на власній сторінці в мережі Twitter, повідомляє Укрінформ.

"Мексика платить за стіну через нову торговельну угоду USMCA. Значна частина стіни вже повністю відремонтована або збудована. Ми зробили багато роботи", - написав нинішній глава Білого дому.

Водночас він зауважив, що сума $5,6 млрд, яку затвердила Палата представників у державному бюджеті на 2019 рік, але яку не ухвалив Сенат, є "дуже малою порівняно з перевагами національної безпеки".

Ще напередодні Дональд Трамп наголошував на необхідності термінового виділення грошей побудови нової стіни на кордоні з Мексикою. За його словами, стіна позбавила би США загроз торгівлі людьми, напливу банд та наркотиків у країну.

Читайте також: Трамп погодився подовжити виведення військ з Сирії на чотири місяці - NYT

Як відомо, через відмову Сенату США погоджувати фінансування багатомільярдної ініціативи Трампа в бюджеті щодо побудови стіни на південному кордоні, в країні розпочався так званий частковий урядовий "шатдаун". За офіційними даними, близько 800 тис. працівників федеральних установ у Сполучених Штатах втратили підстави отримувати зарплату. У четвер, 3 січня, має розпочатися нова сесія Конгресу США, під час якої очікується, що законодавці прийдуть до компромісу по бюджетному питанню.