Поліція у Парижі застосувала спецзасоби проти "жовтих жилетів"

У Франції проходить сьома хвиля протестних акцій "жовтих жилетів". У Парижі поліція застосувала спецзасоби проти учасників акції, які перекрили трамвайні колії.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

У столиці декілька сотень протестувальників зібралися біля офісів провідних телеканалів та вимагали відставки президента Еммануеля Макрона. Демонстранти перекрили травмвайні колії, у відповідь поліція застосувала гранати із сльозогінним газом. Кількох людей було затримано.

Акції протесту проходять і в інших регіонах та містах країни. Загалом, цієї суботи чисельність і активність демонстрантів значно менша, ніж у попередні тижні.

Активісти руху "жовтих жилетів" вже поширили у соцмережах заклик зібратися у новорічну ніч на Єлисейських полях у Парижі.

Крім того, вони заявили про намір активізувати протестний рух у січні.

Читайте також: У Бельгії не відбулася акція «жовтих жилетів»

Як повідомляв Укрінформ, у Франції із 17 листопада проходять акції руху "жовтих жилетів". Активісти виступають проти підвищення цін на пальне, урядової податкової політики загалом та вимагають відставки президента і прем'єр-міністра.

Уряд Франції пішов на економічні поступки протестувальникам і відтермінував на рік підвищення цін на пальне, а також наклав мораторій на підвищення упродовж зими тарифів на газ та електроенергію.

А з 2019 року в країні буде підвищено на 100 євро мінімальну зарплату та зменшено податковий тягар для найбільш уразливих верств населення.