Поліція Нью-Йорка вперше застосує дрон на Новий рік

Департамент поліції Нью-Йорка вперше у своїй практиці застосує безпілотний апарат для відеоспостереження за стотисячним натовпом, який збереться в ніч з 31 грудня на 1 січня на Таймс-Сквер.

Про це йшлося під час прес-конференції в п'ятницю у Нью-Йорку, повідомило інформагентство Reuters.

"Поліція Нью-Йорка вперше застосує повітряний дрон для спостереження за натовпом, який збереться в понеділок на Таймс-Сквер під час урочистостей та спуску новорічної кулі", - заявили представники правоохоронних органів.

Дрон буде обладнаний камерою й спостерігатиме за сотнями тисяч людей, що зберуться в обмеженому просторі. Для безпеки безпілотник прикріплять фалом до даху однієї з будівель.

Читайте також: На референдумі щодо НАТО більшість українців голосували б "за"

Насправді дрон лише розширить можливості правоохоронців, які й так матимуть картинку з 1225 фіксованих камер спостереження на вулицях у цьому районі.

При цьому, як повідомили правоохоронці, для посилення безпеки масового заходу, буде повністю заборонене використання громадянами власних дронів. Якщо хтось зробить це у новорічну ніч, ризикує потрапити під варту, попередив комісар поліції Нью-Йорка.

Новорічна ніч на Таймс-Свер у центрі Нью-Йорка знаменується тим, що відлік переходу в наступний рік здійснюється за допомогою гігантської "кришталевої" новорічної кулі. Подія збирає сотні тисяч людей, які займають місця біля кулі ще засвітло 31 грудня.