Трампа звинувачують у "торгівлі страхом" щодо Мексики

Лідер демократів у Палаті представників Ненсі Пелосі звинуватила президента США Дональда Трампа в застосуванні "тактики залякування" з використанням неіснуючих страхів, щоб переконати Конгрес витратити мільярди бюджетних коштів на побудову стіни.

Таку позицію вона висловила в інтерв'ю американському виданню USA Today.

"Пелосі наголосила, що Трамп виконує роль "торговця страхом", стверджуючи, що іммігранти є джерелом наркотиків, тероризму та інших небезпек у США", - зазначається в публікації.

Як підкреслила в інтерв'ю газеті головний демократ у нижній палаті Конгресу США, президент акцентує увагу на вигаданих загрозах.

Читайте також: Трамп не йде на поступки, щоб припинити урядовий "шатдаун"

"Він казав, що через цей конкретний кордон (з Мексикою – ред.) в'їжджають терористи, що не так. Він казав про людей, які переносять хвороби й тому подібне, й це не відповідає дійсності", - зауважила Пелосі.

Лідер демократів підкреслила: "Він (Трамп – ред.) застосовує тактику залякування, яка не грунтується на фактичних даних, і це погано".

Вона також нагадала заяви нинішнього президента, що стіна буде зведена з цементу й за рахунок уряду Мексики. Тепер же, за її словами, Трамп не каже ні про цемент, ні про Мексику, а сховався за "бісерною завісою".