На Індонезію обрушилося цунамі: 20 загиблих, 165 постраждалих

Відео

У ніч з суботи на неділю, 23 грудня, на індонезійське узбережжя обрушилося цунамі, у результаті щонайменше 20 осіб загинули, ще 165 постраждали, двоє вважаються зниклими безвісти.

Про це повідомляє Національне агентство із запобігання стихійним лихам.

Відзначається, що дані надані за станом на 4:30 неділі за місцевим часом (23:30 суботи, 22 грудня, за Києвом). Не виключається, що число жертв може збільшитися.

"Попередні дані щодо збитків від цунамі у Зондській протоці... 20 людей загинули, 165 постраждали, двоє вважаються зниклими безвісти. Зруйновано десятки будинків. Число жертв може збільшитися", - написав офіційний представник агентства Сутопо Нугрохо у Twitter.

Читайте також: Японія надасть Індонезії радарну систему для раннього виявлення цунамі

Цунамі сталося ввечері 22 грудня в Зондській протоці, що розділяє індонезійські острови Ява і Суматра. Особливо від стихії постраждали округи Панденгланг, Південний Лампунг і Серанг.

За даними рятувальників, точна причина виникнення цунамі поки невідома. Відзначається, що землетрусів, які могли б викликати хвилю, зафіксовано не було. Можливою причиною цунамі BNPB назвало підводний зсув після виверження вулкана Кракатау, пише НВ.