Помпео закликав Радбез ООН не скасовувати ембарго на зброю для Ірану

Державний секретар США Майк Помпео заявив на засіданні Ради безпеки ООН про необхідність залишити чинним ембарго на постачання зброї в Іран після 2020 року.

Засідання РБ ООН відбулося в середу в штаб-квартирі Організації в Нью-Йорку, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Крім того, щоб реагувати на іранську програму розробки балістичних ракет, Радбез не повинен також припиняти ембарго на постачання зброї в Іран у 2020 році. Ця країна не виконує кількох резолюцій Ради Безпеки ООН, включно з тими, що стосуються Аль-Каїди, Афганістану, Лівану, Ємену та Сомалі", - заявив Помпео.

Читайте також: Помпео планує особисто обговорити в Радбезі ООН загрози з боку Ірану

Держсекретар США також наголосив, що Іран покриває Аль-Каїду, підтримує бойовиків Талібану в Афганістані, озброює терористів у Лівані, сприяє незаконній торгівлі вугіллям у Сомалі, чим користується Аш-Шабаб, а також тренує та оснащує шиїтських бойовиків в Іраку.

"Він (Іран – ред.) також продовжує розпалювати конфлікт у Сирії та Ємені. Радбез має відреагувати на цю злочинну діяльність. РБ ООН не може нагородити Іран скасуванням ембарго на постачання зброї", - підкреслив глава американської дипломатії.