Справа на мільйон: голова Росгвардії позивається до Навального

Віктор Золотов, який очолює Росгвардию, подав до опозиціонера Олексія Навального позов про захист честі й гідності на мільйон рублів ($15 тис.).

Про це повідомляє ТАСС із посиланням на адвоката Шоту Горгадзе, який представляє інтереси Золотова.

"Сьогодні ми подали в Люблінський суд Москви позов про захист честі, гідності і ділової репутації до Олексія Навального", — сказав Горгадзе.

Адвокат пояснив, що в позовній заяві Золотов просить визнати поширені Навальним відомості ганьблять його і не відповідають дійсності. "Зокрема, йде про відомості про нерухомості і керівництві (Росгвардии — ред.), яке, за його (Навального - ред.) словами, об'їдає своїх співробітників", — пояснив Горгадзе.

Як повідомлялося, в Росії Федеральна антимонопольна служба в листопаді порушила справу щодо порушення закону про оборонне замовлення через постачання продуктів для Росгвардії за завищеними цінами. Ще в травні ФСБ повідомила ФАС про завищення контрактних цін при постачанні продуктів і запропонувала перевірити компанію "Дружба народів" — єдиного постачальника продовольства для Росгвардії.

Читайте також: Росія тестує на Україні кібератаки

Раніше, в серпні, Фонд боротьби з корупцією Олексія Навального опублікував дослідження про те, що продукти в Росгвардію постачають за завищеними в два-три рази цінами. Цим займається єдиний постачальник, який належить людині, пов'язаній з головою Росгвардії Віктором Золотовим.

У вересні Золотов викликав Навального на "дуель" (бокс або рукопашну) через розслідування, пообіцявши зробити з нього "хорошу, соковиту відбивну". Навальний запропонував провести дебати на федеральному ТБ, але Золотов відмовився, кажучи, що він "мав на увазі не це".