Майже 50 екс-сенаторів США виступили з гучною вимогою до Конгресу

Колишні сенатори від Республіканської й Демократичної партій США написали відкритого листа із закликом до нинішнього складу Сенату захистити демократію в умовах ситуації, що розгорнулася країні, розслідування Мюллера й реакції президента.

Лист за підписом 44 колишніх законодавців розмістило в понеділок американське центральне видання The Washington Post.

"Ми перебуваємо напередодні завершення розслідування на чолі зі спецпрокурором Робертом Мюллером III, а також на початку розслідування дій президента та його адміністрації Палатою представників. Можливе поєднання цих двох подій відбудеться в той час, коли триваючі регіональні конфлікти та глобальні протиборства між державами продовжують загрожувати нашій безпеці, економіці й геополітичній стабільності", - зазначається в документі.

У цьому зв'язку представники демократів і республіканців наголосили, що країна вступає "в небезпечний період", тож треба говорити про серйозні виклики до верховенства права, Конституції, керівних інститутів та національної безпеки США.

Читайте також: Мюллер підтвердив контакти 14 наближених до Трампа осіб з росіянами – WP

"Під час нашого служіння в Сенаті ми часом були союзниками, інколи – противниками, але ніколи не ворогами. Ми всі давали клятву на вірність Конституції. Що б не об'єднувало чи не розділяло би нас, ми не відвернулися від нашої непохитної та спільної відданості ставити нашу країну, демократію та національні інтереси насамперед", - наголошується в листі.

У цьому зв'язку колишні американські сенатори закликали діючих колег бути стійкими захисниками американської демократії та докласти зусиль, щоб "особистий інтерес не замінив національних інтересів".