Хант назвав недоречним рішення суду ЄС про можливе скасування Brexit

Глава МЗС Британії Джеремі Хант попередив  законодавців про існування реальних ризиків у разі відхилення парламентом проекту угоди з ЄС щодо умов виходу Британії з блоку.

Про це повідомляє Reuters.

 «Міністр закордонних справ Великої  Британії Джеремі Хант у понеділок попередив британських законодавців, що існують реальні ризики, якщо вони проголосують проти угоди прем'єр-міністра Терези Мей з Європейським Союзом про вихід Британії з блоку», - говориться у повідомленні.

Після прибуття на зустріч міністрів закордонних справ ЄС у Брюсселі Хант зазначив, що Мей також не була задоволена всіма пунктами проекту угоди, у тому числі щодо ірландського кордону. "Але це відкриває шлях для більшості інших речей, за які люди голосували, і ми реально ризикуємо, якщо не скористаємося такою можливістю, поки вона у нас є", - підкреслив міністр.

Хант додав, що рішення Європейського Суду про те, що Велика Британія може скасувати своє рішення покинути блок, не проконсультувавшись з іншими державами-членами ЄС, є «недоречним», оскільки Велика Британія має намір покинути блок 29 березня.

Читайте також: Єврокомісія не переглядатиме Brexit-угоду

Як повідомлялося,  суд ЄС прийняв рішення, що уряд Великої Британії в односторонньому порядку може скасувати Brexit.