Австралія може заборонити в'їзд причетним до катастрофи МН17

До австралійського парламенту внесено законопроект про запровадження нових санкцій щодо іноземних посадовців, причетних до міжнародних злочинів, як-от катастрофа рейсу МН17.

Про це повідомляє news.com.

"Занадто довго державні чиновники та інші особи, пов`язані з авторитарними режимами та клептократіями у світі, користувалися своєю владою безкарно", - заявив автор законопроекту Майкл Данбі.

Політик пропонує заборонити особам, причетним до порушення прав людини, в’їжджати до Австралії або робити інвестиції у її економіку.

Він також пропонує заборонити іноземним політикам, причетним до корупційних скандалів, навчати своїх дітей в Австралії чи переводити на Зелений континент кошти.

Пояснюючи, якої категорії осіб стосуються пропоновані заходи, Данбі навів приклад генерала, який наказав збити малайзійський літак рейсу МН17 на борту з 238 людьми, включаючи 38 австралійців.

Читайте також: Родичі 55 загиблих у катастрофі MH17 подали на Росію до ЄСПЛ

Закопронопроект Данбі внесений як персональна законодавча ініціатива політика перед його виходом на пенсію.

Він перегукується з так званим актом Магнітського, який свого часу ввели США, Канада та Велика Британія як відповідь на агресивну політику РФ та порушення нею прав людини.