Інтерпол починає політичну “гонитву за відьмами” - канадський депутат

За час свого майже сторічного існування Інтерпол став організацією, що займається переслідуванням інакомислячих.

Таку думку в інтерв'ю виданню Toronto Star висловив голова Постійного комітету парламенту Канади із питань громадської та національної безпеки Джон Маккей.

“Інтерпол виник як організація, що мала б за допомогою взаємної співпраці відстежувати міжнародних злочинців. Однак, вона перетворюється на орган політичної “гонитви за відьмами”, який переслідує політиків, релігійних діячів, військових та дисидентів”, - сказав Маккей.

Читайте також: Помпео прокоментував призначення нового президента Інтерполу

На його переконання, той факт, що ветеран російської міліції Олександр Прокопчук спромігся отримати голоси більш ніж 60 держав під час голосування за очільника Інтерполу після зникнення попереднього голови у Китаї, викликає щонайменше занепокоєння. “Думаю, варто бути обачними стосовно політичних махінацій двох держав, які не поділяють базові демократичні цінності”, - зазначив депутат.

Раніше повідомлялося, що новим главою Інтерполу на дворічний термін було обрано Кім Чен Яна, який до того виконував обов'язки президента організації у зв'язку з арештом і відставкою Мен Хунвея.

Крім нього на посаду претендував представник Росії Олександр Прокопчук, який з 2016 року обіймав посаду віце-президента організації.