Главу Nissan Motor звільнили через махінації

Члени ради директорів Nissan Motor Co ухвалили рішення про звільнення глави компанії Карлоса Гона та відсторонення від посади директора-представника Грега Келлі через надання неправдивих відомостей у фінансовій звітності.

Про це повідомляє NHK.

"Члени ради директорів компанії Nissan Motor Co ухвалили рішення щодо звільнення голови Карлоса Гона та відсторонення від посади Грега Келлі", - йдеться у повідомленні.

За інформацією японської газети The Asahi Shimbun, у прокуратурі Токіо відмовилися повідомляти, чи визнав Гон свою провину у звинуваченнях щодо надання неправдивих відомостей у фінансовій звітності.

Читайте також: Японія готує арешт главі Nissan і Renault

Як повідомив прокурор Шін Кукумото, нині Гон перебуває у місцевому СІЗО, після того як у середу районний суд в японській столиці визначив йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою упродовж 10 днів.

Як повідомлялося, у понеділок, 19 листопада, голова Nissan і Renault Карлос Гон добровільно здався токійській прокуратурі після того, як внутрішнє розслідування компанії виявило фінансові розбіжності в його бухгалтерії. Після появи цих новин акції Renault у Парижі впали на 6,2%, а глобальні депозитарні розписки Nissan впали більш ніж на 11%.

Читайте також: У Токіо заарештували главу Nissan Motor

Разом з ним був затриманий і директор-представник компанії Грег Келлі за підозрою в наданні неправдивих відомостей у фінансовій звітності.