Китай та Канада домовилися посилити співпрацю у СОТ

Канада й Китай домовилися тісніше співпрацювати у Світовій організації торгівлі.

Про це йшлося під час зустрічі прем’єр-міністрів Канади й Китаю Джастіна Трюдо та Лі Кецяна у Сінгапурі, заявили у офісі Трюдо, повідомляє кореспондент Укрінформу.

 “Лідери пообіцяли продовжувати пропагувати багатосторонність, вільну торгівлю та заснований на правилах світовий порядок. Вони погодилися посилити співпрацю на дво- та багатосторонніх майданчиках, таких як Світова організація торгівлі”, - розповіли у офісі прем’єр-міністра Канади.

Окрім цього, Трюдо та Кецян обговорили “активізацію двосторонньої торгівлі та інвестицій шляхом розширення співпраці у таких сферах, як сільське господарство, енергетика та чисті технології”.

Трюдо також подякував своєму китайському колезі за допомогу у боротьбі із незаконною торгівлею наркотиками. “Прем’єр-міністр висловив своє захоплення співпрацею Китаю із правоохоронними органами Канади з метою зупинки міжнародної незаконної наркоторгівлі, у тому числі за допомогою обміну інформацією й інших спільних ініціатив, направлених на зменшення виробництва та постачання опіатів до Канади”, - зазначили у Трюдо.

Читайте також: Канада й Китай домовилися разом роззброювати КНДР

Як повідомлялося, міністр міжнародної торгівлі Канади Джим Карр, який цього тижня перебував із робочим візитом у Китаї, заявив про прагнення офіційної Оттави домовитися про суттєву лібералізацію торгівлі із Пекіном в окремих сферах промисловості та сільського господарства. Однак на шляху до створення всеосяжної зони вільної торгівлі між країнами може стати текст нової угоди про вільну торгівлю між Канадою, Мексикою та США, в якому від держав-підписантів вимагається завчасно повідомляти інші сторони про ведення торговельних перемовин із “не ринковими економіками”, якою часто вважають Китай.