Трамп звинуватив балтійські країни у розпаді Югославії, переплутавши їх з балканськими

Президент США Дональд Трамп переплутав балтійські держави Європи з балканськими та звинуватив їх у розв’язанні конфлікту на Балканах, що призвів до розпаду Югославії.

Про це інформує Newsweek.

"Президент Дональд Трамп переплутав балтійські держави в Європі з Балканами та звинуватив лідерів трьох маленьких держав у тому, що вони розв’язали війни в 1990-х роках, що призвели до розпаду Югославії", - йдеться у публікації з посиланням на французьку газету Le Monde.

Як зазначає видання, Трамп припустився помилки під час зустрічі з президентом Литви Далею Грибаускайте, президентом Латвії Раймондом Вейонісом та президентом Естонії Керсті Кальюлайд під час зустрічі в Білому домі у квітні. Балтійські лідери не відразу зрозуміли, у чому їх звинувачує Трамп, їм знадобилось кілька хвилин, аби зрозуміти, що Трамп переплутав країни Балтії з Балканами.

Інформація з'явилася на тлі візиту глави Білого дому до Франції на урочистості з нагоди 100-річчя завершення Першої світової війни.

Читайте також: Трамп не поїхав на американське військове кладовище у Франції через дощ

Помилка Трампа видається ще більш дивною з огляду на те, що його дружина Меланія родом зі Словенії, що була частиною Югославії до 1991 року.

Як повідомлялось, Президент США Дональд Трамп, який відвідав Францію з нагоди 100-річчя завершення Першої світової війни, через дощ відмовився їхати на військовий цвинтар, де поховані американські військові, що загинули 100 років тому.