Прем’єр Австралії відмовився видати паспорт і допомагати Ассанжу

Прем’єр-міністр Австралії Скотт Моррісон висміяв заклики Памели Андерсон щодо необхідності повернути австралійський паспорт Джуліану Ассанжу та забрати його додому з почестями.

Про це повідомила газета The Australian.

“Захистіть свого друга, поверніть Джуліану його паспорт, заберіть його в Австралію та пишайтеся ним”, - написала у зверненні до очільника австралійського уряду колишня зірка Baywatch.

На запитання ЗМІ, чи має він намір прислухатися до звернення актриси і підтримати засновника WikiLeaks, який вже шість років перебуває у посольстві Еквадору в Лондоні, Моррісон спочатку розсміявся, а згодом заявив, що позиція уряду з цього питання не змінилася.

Читайте також: Суд Еквадору відхилив скаргу Ассанжа на нові умови проживання у посольстві

При цьому Моррісон наголосив, що його уряд займається вирішенням низки інших питань, зокрема щодо врегулювання питань живого експорту.

Джуліан Ассанж з 2012 року переховується в посольстві Еквадору у Великій Британії, після того як британський суд схвалив його екстрадицію до Швеції для розгляду справи щодо сексуальних домагань. І хоча згодом справа проти Ассанжа була закрита, він боїться, що його видадуть США як тільки він залишить посольство.