Штати обіцяють відповідь на убивство Хашоггі за кілька тижнів

США запровадять санкції щодо осіб, причетних до вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашоггі, після вивчення всіх обставин справи, що може зайняти кілька тижнів.

Про це заявив держсекретар США Майк Помпео, повідомляє Reuters.

"Адміністрація США розглядає питання про санкції щодо осіб, яких ми змогли наразі визначити і які ... були причетні до цього вбивства", - заявив він.

За словами Помпео, збір достатньої кількості доказів для того, щоб США застосували санкції, займе кілька тижнів.

Він підкреслив, що попри міцні зв'язки із Саудівською Аравією США не залишать убивство Хашогги без відповіді.

"Президент сказав, що ми будемо вимагати притягнення до відповідальності тих, хто причетний до скоєння цього ганебного злочину", - сказав держсекретар США.

Читайте також: Вбивство Хашоггі не могло статися без вказівки згори – заява правлячої партії Туреччині

Як повідомляв Укрінформ, саудівський журналіст Джамаль Хашоггі зник 2 жовтня після того, як зайшов у консульство Саудівської Аравії в Стамбулі.

Згодом слідчі встановили, що журналіст був убитий, а його тіло розчленоване і вивезене з дипвідомства. 23 жовтня ЗМІ з посиланням на заяву глави турецької партії "Ватан" Дога Перінчека повідомили, що фрагменти тіла Хашоггі знайшли в колодязі на території генконсульства Саудівської Аравії у Стамбулі.

1 листопада турецькі ЗМІ повідомили, що тіло Хашоггі було знищене в кислоті, проте офіційно цю інформацію не підтвердили.