Польська LOT скасовує авіарейси в Україну через страйк

Польська авіакомпанія LOT у зв’язку зі страйком працівників, який триває з 18 жовтня, продовжує скасовувати авіарейси.

Про це інформує PAP.

"У четвер ми змушені були скасувати шість авіарейсів через нелегальний страйк працівників. Крім того, не прилетять до Варшави літаки, які через відмінені рейси у середу за розкладом мали повернутися у четвер", - повідомив представник прес-служби LOT Конрад Майшик.

Він поінформував, що скасовано авіарейси: Варшава - Київ (Жуляни) - Варшава (виліт з Варшави о 19:55, з Києва о 22:40), Київ - Бидгощ о 22:40, а також Варшава - Люксембург - Варшава, та Варшава - Москва - Варшава.

Майшик додав, що всі інші рейси мають відбуватися за розкладом.

Упродовж семи днів страйку компанія здійснила 2,2 тис. авіарейсів, але змушена була скасувати 50. Свої втрати LOT оцінює в мільйонах злотих.

Читайте також: Польська авіакомпанія LOT звільнила 67 осіб через страйк

Як інформувалося, до вимог профспілок щодо підвищення зарплат для працівників LOT останнім часом додалася й вимога припинити переслідування представників профспілки авіакомпанії і відновити на роботі звільнених через страйк близько 70 працівників. В авіакомпанії, яка перебувала на межі банкрутства, 2013 року проведено реструктуризацію, в результаті якої зменшилися й зарплати працівників.

Керівництво компанії вважає страйк нелегальним, оскільки відповідно до закону про вирішення групових спорів перед страйком має бути проведений відповідний референдум серед членів колективу.