Наслідний принц Саудівської Аравії прокоментував убивство Хашоггі

Наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед бін Салман уперше прокоментував убивство опозиційного журналіста Джамаля Хашоггі після звинувачення в причетності до цього злочину своїх радників.

Під час виступу на конференції для інвесторів в Ер-Ріяді бін Салман назвав убивство "огидним злочином", передає Радіо Свобода.

"Це був дуже, дуже болісний інцидент для всіх саудівців і для всіх на цій планеті. Це було непотрібно", - заявив принц. Він пообіцяв, що відповідальні за загибель Хашоггі постануть перед судом.

Читайте також: Ер-Ріяд все ж дозволив обшукати колодязь у консульстві в Стамбулі — ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, саудівський журналіст Джамаль Хашоггі безслідно зник 2 жовтня після того, як зайшов до консульства Саудівської Аравії в Стамбулі. Пізніше слідство встановило, що він був убитий в дипустанові, а його тіло - розчленоване.

Ер-Ріяд визнав загибель журналіста, однак зазначив, що той загинув у результаті сварки з людьми, які перебували в консульстві.

Західні країни гостро висловились щодо пояснень саудівської влади, назвавши їх "недостатніми". А президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що вбивство Хашоггі було спланованим.