США готові допомогти Туреччині в пошуках зниклого саудівського журналіста

Віце-президент США Майкл Пенс заявив, що США відкриті для відправлення команди спеціальних агентів ФБР у Туреччину для розслідування загадкового зникнення журналіста Джамаля Хашоггі.

Про це Пенс заявив під час виступу в прямому радіоефірі, повідомляє американське центральне видання The Hill.

На запитання ведучого, чи готові Сполучені Штати відправити до Стамбула фахівців із ФБР, якщо відповідний запит надійде від саудівської сторони, Пенс зауважив: "Я думаю, Сполучені Штати Америки готові надати будь-яку допомогу".

Він наголосив, що вільний світ "заслуговує на відповідь", куди зник саудівський журналіст, і чи був він убитий у Стамбулі. Як зазначив віце-президент США, це "має глибоко непокоїти кожного, хто плекає свободу ЗМІ та права людини в усьому світі".

Читайте також: Турецькі ЗМІ назвали підозрюваних у зникненні саудівського журналіста

Нагадаємо, минулого тижня з'явилися повідомлення, що саудівського журналіста Джамаля Хашоггі (Хашкаджі) могли вбити в консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі, куди він прийшов оформлювати документи. Його бачили саме там востаннє, 2 жовтня.

Хашоггі був генеральним директором і головним редактором Al Arab Media Group, а також колумністом американського видання The Washington Post, де розміщував критичні публікації на адресу нинішнього керівництва Саудівської Аравії.