Трамп на публіці попросив вибачення у Кавано за "біль і страждання"

Президент США Дональд Трамп на публіці попросив пробачення у Бретта Кавано за "біль і страждання", якого в процесі затвердження на посаду судді Верховного суду звинуватили в сексуальних домаганнях.

З такою заявою глава Білого дому виступив під час урочистої церемонії приведення до присяги нового судді в понеділок, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Від імені нашої нації я хочу попросити вибачення у Бретта та всієї родини Кавано за страшний біль і страждання, які ви були змушені терпіти", - звернувся глава Білого дому до призначеного судді під час урочистої церемонії приведення його до присяги.

Трамп назвав звинувачення проти Кавано "кампанією, спрямованою на політичне й персональне знищення, заснованою на брехні".

Це була показова церемонія в Білому домі, оскільки формально Кавано склав присягу минулої суботи. Нагадаємо, він отримав мінімальну підтримку в Сенаті за всю історію призначення суддів Верховного суду – 50 проти 48 законодавців.

Читайте також: Кавано склав присягу судді Верховного суду США

Демократична партія виступила категорично проти кандидатури Кавано, якого висунув президент Трамп.

Його звинуватили в домаганнях сексуального характеру і насильстві одразу три жінки, одна з яких підтвердила свої слова на детекторі брехні.

Тим не менше, офіційне розслідування не знайшло юридичних підстав вважати озвучені звинувачення правдивими.