ЄС пропонує допомогу у розслідуванні вбивства болгарської журналістки

Євросоюз пропонує Болгарії допомогу в розслідуванні вбивства журналістки телеканалу TVN Вікторії Маринової. 

Про це у своєму Twitter написала єврокомісар з питань юстиції Вера Юрова.

“Я буду уважно стежити за розслідуванням і пропонувати допомогу служб ЄС, якщо це необхідно. Я очікую термінових дій, щоб притягти винних до відповідальності і з’ясувати, чи пов’язаний цей напад з її професійною діяльністю”, - наголосила вона.

Раніше віце-президент Єврокомісії Франс Тіммерманс в Twitter також закликав уряд Болгарії притягнути до відповідальності винних.

"Шокований через новину про жахливе вбивство Вікторії Маринової. Знову сміливий журналіст падає в боротьбі за правду і проти корупції. Винні мають бути притягнуті до відповідальності болгарською владою", - наголосив Тіммерманс.

Управління ЄС із питань запобігання зловживанням та шахрайству (OLAF) у вересні почало розгляд звинувачення у зловживанні коштами ЄС у Болгарії, власне цю ж тему розслідувала вбита журналістка, пише Politico.

Читайте також: Уряд Болгарії повинен покарати вбивць журналістки - Єврокомісія

Як повідомлялося, журналістку Вікторію Маринову зґвалтували та вбили у суботу в північному болгарському місті Русе. Її останній телевізійний матеріал був про роботу журналістів-розслідувачів, які вивчали ймовірну масштабну корупцію із коштами ЄС із залученням групи компаній. Маринова планувала робочу поїздку, аби дізнатися більше про ці звинувачення.