У Латвії проходять парламентські вибори

Сьогодні у Латвії проходять вибори депутатів до Сейма 13-го скликання.

Про це повідомляє Латвійське національне інформагентство LETA.

"Вибори проходять на 954 виборчих дільницях у Латвії і 121 виборчій дільниці в 45 країнах. Дільниці для голосування будуть відкриті до 20.00 за місцевим часом. Кандидатські списки на вибори подали 16 партій і партійних об'єднань", - зазначається в повідомленні.

Як уточнює агентство, у виборах беруть участь Нова консервативна партія, Партія дій, Латвійське об'єднання регіонів, "Для розвитку/За!", "Нова Єдність", Союз "зелених" і селян, "No sirds Latvijai", "Прогресивні", "Згода", Російський союз Латвії, національне об'єднання "Все для Латвії!"- "Тевземей ун Бривибай"/ДННЛ, "KPV LV", "Латиські націоналісти", ЛСДРП/ХДС/ЧСЛ, Латвійська центристська партія і партія "За альтернативу".

Читайте також: Латвія задоволена всебічною співпрацею з Україною - глава Міноборони

За даними Центральної виборчої комісії, в цілому на місця депутатів претендують 1470 осіб, тобто на один мандат - 15 кандидатів. У порівнянні з попередніми виборами у 2014 році число кандидатів збільшилося - на попередніх виборах балотувалися 1156 осіб.

68,3% кандидатів - чоловіки. Середній вік кандидатів - 46,6 років. 66,5% кандидатів за національністю латиші.

Виборці, які сьогодні не зможуть прийти на дільниці, мали можливість проголосувати достроково. Цією можливістю скористалися 2,18% виборців (33767 осіб).

Кількість виборців у Латвії складає 1548100 осіб.

Фото: saeima.lv